„Meškuos šūduks“ – šimtametis Šilalės krašto patiekalas
„Meškuos šūduks“ yra šimtametis Šilalės krašto patiekalas, kuris gaminamas iš juodos duonos, obuolių ir kepintų kanapių sėklų. Tai – pasninko valgis, kuris yra sulaukęs didžiulio susidomėjimo dėl savo neįprasto, gal net kiek šmaikštaus pavadinimo. Kas turėjo įtakos tokiam pavadinimui atsirasti – iki šiol nėra žinoma, o ir istoriniuose šaltiniuose neužfiksuota. Todėl atsiveria kelias fantazijoms apie valgio kilmę. Tačiau senolių išmintis byloja, jog geriau vieną kartą paragauti, negu šimtą kartų išgirsti. Smalsuoliai giria „Meškuos šūduką“ už saldų skonį, paprastumą ir sotumą. Šio valgio receptas yra užrašytas Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos išleistoje kulinarinėje knygoje „Pasmuokavuok, kap skane“.